Acupunctuurpraktijk

Ellen Langhorst - van Duijn

(lid NVA)

Ellen Langhorst

Wie ben ik

Ik ben Ellen Langhorst - van Duijn, geboren 1958 in Utrecht.

In 1983 studeerde ik af als fysiotherapeut aan de Academie voor fysiotherapie "Jan van Essen" te Amsterdam.
Al in mijn laatste jaar van de opleiding was ik zeer geïnteresseerd in acupunctuur en de Chinese geneeskunde, mede door mijn toenmalig docent onderzoek en behandelen J. Zalm.
Mijn eindscriptie "geneeswijzen voortkomend uit de Chinese filosofie naast fysiotherapie" was mijn opstap om direct na mijn studie door te studeren in de acupunctuur. Mijn opleiding acupunctuur heb ik gedaan aan de E.U.T.C.M. (European University for Traditional Chinese Medicine), waar ik in 1986 afstudeerde. In 1987 heb ik een praktijkstage in een ziekenhuis in Beijing gedaan. Van 1987 t/m 1997 had ik een eigen praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur in Vlaardingen. Sinds 2000 ben ik als acupuncturist praktiserend in Gorinchem en Hoornaar.
In Hoornaar ben ik werkzaam als bewegingsinstructeur binnen Physio.Fit en geef ik pilates lessen.
Naast de acupunctuur heb ik een opleiding Tai Chi gevolgd. 

Sinds augustus 2016 ben ik tevens gecertificeerd trainer mindfulness en geef ik trainingen MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction)