Acupunctuurpraktijk

Ellen Langhorst - van Duijn

(lid NVA)

Ellen Langhorst

Nieuws

Gezicht van de week

Gorinchem 28 December 2016

krant2017


Week van de acupunctuur

Hoornaar 04 June 2017

Voor het eerst in Nederland vindt er van 15 t/m 19 juni 2015 een Week van de Acupunctuur plaats. De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Zhong slaan de handen ineen om de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

In het hele land worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Mensen die meer willen weten over Traditionele Chinese Geneeskunde zoals Acupunctuur, Shiatsu, Tuina, Qigong, Tai Ji Quan, Chinese kruidengeneeskunde en Chinese voedingsleer kunnen bij verschillende praktijken terecht. Op www.weekvandeacupunctuur.nl is te zien welke therapeuten er meedoen en wat ze organiseren.

Naar aanleiding daarvan organiseert Acupunctuurpraktijk Ellen Langhorst enkele inloopuren voor  informatie en advies, een kop koffie/thee en een attentie. Op maandagavond 15 juni van 20.00 – 21.00 uur, woensdagavond 17 juni van 19.00 – 21.00 uur en op vrijdag 19 juni 13.00 – 14.00 uur zijn geïnteresseerden van harte welkom op de Dorpsweg 127a (in het gezondheidscentrum) in Hoornaar.

www.acupunctuur.nl

Schokkende videoboodschap Minister Schippers

Normaal laten we alle berichtgeving van of over de Vereniging tegen de Kwakzalverij links liggen. Daar wil de NVA niet mee geassocieerd worden. Echter, nu de videoboodschap van VWS-Minister Edith Schippers met haar vernietigende mening over complementaire geneeskunde via YouTube rondgaat, kunnen wij niet stil blijven. Het is tijd om tegengas te geven.

De NVA dankt alle leden die ons hierop attent hebben gemaakt! We kunnen niet ieder persoonlijk bericht terug geven, maar hierbij onze (re-)actie!

Ministeriële antikwak
Tijdens het symposium van de Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK) op 10 oktober 2011 sprak minister Schippers de VtdK en haar scheidende voorzitter Cees Renckens via een videoboodschap toe. Waarom deze toespraak pas nu via YouTube door een groter publiek wordt gezien is ons niet bekend. Het filmpje draagt het beeldmerk van het Ministerie van VWS, maar is niet terug te vinden op de lijst toespraken die Schippers vanaf haar aantreden hield, live of via video. Een bizar gegeven.

In de videoboodschap steekt Schippers niet onder stoelen of banken dat zij niets moet hebben van alternatieve geneeswijzen en groot fan van de VtdK is. Haar beweringen, gedaan in haar functie als minister, zijn beledigend
en onacceptabel. Bekijk de videoboodschap op  http://youtu.be/-TBIPHQ-lHUen oordeel zelf.

Tegengas
Er is een petitie aangemaakt namens beoefenaars en gebruikers van complementaire geneeskunde over deze ministeriële uitspraken. De
ondertekenaars vragen de Tweede Kamer zich hierover uit te laten en het
aftreden van Schippers te eisen.
http://petities.nl/petitie/aftreden-geeist-van-minister-schippers

Doe mee en verspreid deze boodschap en de petitie onder uw
patiënten, familie, vrienden en kennissen. Er zijn tenslotte grenzen!


Nu ook "Dry needling"

Met ingang van 12 maart 2013 is ook mogelijk een afspraak te maken voor behandeling met dryneedling therapie.

Dry needling is een effectieve behandeling bij pijn veroorzaakt door spierknopen.


Start nieuwe Tai Chi cursus

2 Januari 2013 gratis introductieles Tai Chi!!!

Met ingang van 9 januari 2013 start op de woensdagavond van 20.00 - 21.00 uur een nieuwe Tai Chi cursus bij Physio.Fit, dorpsweg 127 in Hoornaar. Voor meer informatie en aanmelding kunt u me bellen of mailen.


ZEG NEE tegen 21% BTW OP ACUPUNCTUUR

Gorinchem 19 October 2012

In het begrotingsakkoord 2013 is een wet aangenomen, die 21% BTW-heffing op acupunctuurbehandelingen tot gevolg heeft. Op dit moment is acupunctuur door o.a. fysiotherapeuten en artsen vrijgesteld van BTW.

Dat betekent dat de kans groot is dat acupunctuurbehandelingen m.i.v. 1 januari 2013 duurder worden. Een flink deel van de vergoeding vanuit de (aanvullende) verzekering gaat zo naar de fiscus. Dus blijft er minder geld over voor pure en effectieve gezondheidszorg. Veel (chronische) patiënten, die baat hebben bij acupunctuur, worden hiervan de dupe.

Voor alle duidelijkheid:

de BTW-heffing op acupunctuurbehandelingen gaat van 0% naar 21%!

Doe mee om deze maatregel tegen te houden!

Teken de digitale petitie op de website van de Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur (NPVA): www.npva.nl en stuur dit bericht door aan uw emailcontacten!

De komende weken zijn cruciaal voor deze BTW-kwestie. De petitie wordt zeer binnenkort aan Politiek Den Haag aangeboden.

Bedankt namens de acupuncturisten van NVA en patiënten,

 

NVA Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur  www.acupunctuur.nl