Acupunctuurpraktijk

Ellen Langhorst - van Duijn

(lid NVA)

Ellen Langhorst

Behandeling

De eerste afspraak

De eerste afspraak zal ik uitgebreid met u praten over uw klacht. Ik zal tevens allerlei vragen stellen die niet direct met de klacht te maken lijken te hebben. U kunt vragen verwachten over uw voedingspatroon, stoelgang, slaappatroon, leefpatroon en bij vrouwen over de menstruatie. Daarnaast kijk ik naar uiterlijke kenmerken, zoals lichaamshouding, huid, haar en ogen. 

  • Tongdiagnose

De tong geeft informatie over uw gezondheid. Ik kijk o.a. naar de kleur, het beslag, pukkeltjes, vorm en vochtigheid.

  • Polsdiagnose

Ik voel de pols aan beide zijde en behalve het ritme van de hartslag vertelt de kwaliteit van de slag de kwaliteit van de energie in de verschillende organen.

  • Buikdiagnose

Ik onderzoek de buik op spanningsvelden, die stagnaties van de energiecirculatie in het lichaam weerspiegelen.

Op basis van bovenstaande onderzoeken zal een behandelplan gemaakt en besproken worden.

De vervolgbehandeling

De vervolgbehandeling kan bestaan uit:

  • Het inbrengen van zéér dunne naaldjes

Op verschillende plaatsen in het lichaam worden zéér dunne naaldjes ingebracht, waardoor de energie weer gaat stromen. Dit kan gevoeld worden als een licht tintelend of juist zwaar gevoel rond de naald. Dit wordt Dé Qi genoemd. De naalden blijven afhankelijk van de klacht ongeveer 20 minuten zitten.

 

behandeling naalden

  • Ooracupunctuur

Zéér kleine naaldjes worden in het oor gezet, dit ter ondersteuning van de behandeling. Vaak worden verblijfsnaaldjes gezet, die voor langere tijd in het oor blijven zitten.

  • Moxa

Moxa is gedroogd bijvoetkruid (artimesia vulgaris), dat op de naald gezet kan worden of direct het acupunctuurpunt verwarmd, om de energiecirculatie te stimuleren.

moxa

  • Cupping

Cupping is het zetten van glazen cups op het lichaam die vacuüm worden getrokken. Wordt gebruikt om stagnaties op te heffen.

  • Kruiden

Soms worden Chinese kruidencombinaties voorgeschreven ter ondersteuning van de behandeling.

Na 6 - 8 behandelingen mag verwacht worden dat er verandering, verbetering in de klacht is opgetreden en zullen we evalueren betreffende de voortgang.